Uniunea Europeană nu dorește să încheie "cu orice preț" un acord cu Regatul Unit

114
Uniunea Europeană nu dorește să încheie

Articole recomandate

Uniunea Europeană dorește să încheie un acord cu Regatul Unit privind relația lor post-Brexit, dar nu cu orice preț, a transmis vineri președintele Consiliului European, Charles Michel, după summitul liderilor europeni, în timp ce președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a vorbit despre divergențe majore între Bruxelles și Londra la negocierile aflate în desfășurare, potrivit Agerpres.


''Am subliniat împreună voința noastră de a face toate eforturile posibile pentru a ajunge la un acord. Pentru aceasta trebuie să depășim divergențe majore care rămân de soluționat'', a declarat Von der Leyen la o teleconferință de presă după summitul european condus de președintele Consiliului European, Charles Michel.


Acesta din urmă a spus că UE dorește un acord cu Regatul Unit, ''dar nu cu orice preț''. ''Trebuie să intensificăm negocierile'', a insistat Charles Michel la aceeași teleconferință de presă, amintind că premierul britanic Boris Johnson a respins prelungirea perioadei de tranziție post-Brexit care se încheie pe 31 decembrie.


În acest timp, cancelarul german Angela Merkel a atras atenția că un acord cu Regatul Unit trebuie finalizat cel puțin până în toamnă, pentru a lăsa o marjă de timp în vederea ratificării lui.


Potrivit unui oficial francez, liderii europeni au convenit la summitul de vineri ca Bruxellesul să-și mențină la tratativele cu Londra solicitările privind continuarea aplicării de către Regatul Unit a unora dintre regulile UE în domenii precum concurența, mediul sau fiscalitatea - așa-numitul ''level playing field'' care să asigure o competiție egală - și menținerea ca și până acum a accesului pescarilor europeni în apele britanice, aceste două capitole fiind principalele subiecte divergente între cele două părți.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7892 secunde