Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker:

"Uniunea Europeană a avut multă răbdare cu britanicii"

249

Articole recomandate

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că UE a avut multă răbdare cu britanicii în cazul Brexitului, dar că aceasta este pe cale să se epuizeze, informează AFP.

"Cu prietenii noștri britanici am avut multă răbdare, dar chiar și răbdarea se epuizează. Aș dori ca în câteva ore sau zile, Marea Britanie să ajungă la un acord în privința căii de urmat", a afirmat Jean-Claude Juncker, invitat la o emisiune a postului public de televiziune Rai 1.

"Până în ziua de azi știm la ce a spus nu parlamentul britanic, dar nu știm la ce spune da", a adăugat președintele Comisiei Europene.

Referitor la organizarea unui nou referendum, Juncker a declarat că "este o chestiune care îi privește exclusiv pe britanici. Ei trebuie să decidă ce instrumente vor utiliza pentru a ajunge la capătul acestui proces".

Întrebat asupra poziției Italiei în privința problemei migrației, Jean-Claude Juncker a afirmat că instituția Comisiei Europene a ajutat mult din punct de vedere financiar Italia.

Autoritățile de la Roma, amintește AFP, consideră că Italia nu a beneficiat suficient de solidaritatea celorlalte state membre ale UE pentru a gestiona influxul masiv de migranți care ajunge pe țărmurile sale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2704 secunde