Ungaria trebuie să depună mai multe eforturi pentru a preveni traficul de copii

122
Ungaria trebuie să depună mai multe eforturi pentru a preveni traficul de copii - ungaria-1569588010.jpg

Articole recomandate

Ungaria trebuie să depună mai multe eforturi pentru a preveni traficul de copii, inclusiv printre migranți și solicitanți de azil, indiferent dacă este vorba de prostituție sau de exploatare prin muncă, a cerut, vineri, un grup de experți ai Consiliului Europei, relatează AFP.

"Autoritățile ungare trebuie să își intensifice eforturile de prevenire a traficului de copii, în special prin sensibilizarea și instruirea personalului care lucrează cu copii", afirmă Consiliul Europei într-un raport de evaluare făcut public la Strasbourg.

Este vorba, de asemenea, de a-i sensibiliza "pe copiii înșiși, inclusiv pe copiii plasați în instituții, în legătură cu riscurilor de trafic și cu securitatea online", se precizează în document.

GRETA - grup de experți care monitorizează punerea în aplicare a Convenției Consiliului privind lupta împotriva traficului de ființe umane - cere Ungariei "să abroge legile care permit aplicarea de amenzi, sau chiar a unor pedepse cu închisoarea, copiilor care se prostituează".

Aceștia, subliniază experții, trebuie considerați de către polițiști drept "victime potențiale ale traficului, și nu delicvenți".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.288 secunde