Ungaria suspendă primirea cererilor de azil la frontieră, invocând coronavirusul

141
Ungaria suspendă primirea cererilor de azil la frontieră, invocând coronavirusul - ungaria1-1583184997.jpg

Articole recomandate

Ungaria a decis, duminică, închiderea accesului în taberele de tranzit amenajate la frontiera sa sudică pentru migranții care cer azil, motivele enunțate de guvernul de la Budapesta în motivarea acestei decizii fiind epidemia cu noul coronavirus și riscul unui nou val masiv de refugiați după ce Turcia și-a deschis granițele pentru migranții care doresc să ajungă în vestul Europei, consemnează AFP. 


"Suspendăm pe termen nedefinit primirile în zonele de tranzit", a declarat Gyorgy Bakondi, consilier pentru securitate internă al premierului Viktor Orban. El a amintit că majoritatea refugiaților sosiți la frontierele ungare sunt afgani, pakistanezi și iranieni. Or, Iranul se numără printre țările cele mai afectate de coronavirusul COVID-19. 


Oficialul ungar a admis că un alt motiv care a determinat luarea acestei măsuri este riscul unui nou val migrator masiv după ce mii de migranți, conform Greciei, sau zeci de mii, conform Turciei, s-au adunat la frontiera dintre aceste țări după ce președintele turc Recep Tayyip Erdogan a decis să nu mai împiedice refugiații să plece către statele UE. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.292 secunde