X
X
Mai multe ştiri online:

Ungaria renunță la planul de înființare a unui sistem de tribunale administrative

Ştire online publicată Sâmbătă, 02 Noiembrie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Guvernul ungar a renunțat la planul de a crea un sistem de tribunale administrative, dar va aproba o serie de legi în vederea accelerării cazurilor administrative în instanță, a anunțat, vineri, ministrul Justiției ungar, Judit Varga, transmite Reuters. 
În luna mai, executivul de la Budapesta a declarat că suspendă pe termen nedefinit lansarea unui nou sistem de tribunale administrative pentru a permite ca disputele privind independența justiției să fie rezolvate. 


Schimbările din sistemul judiciar din Ungaria propuse de partidul naționalist de guvernământ Fidesz sunt principalul motiv de dispută cu Comisia Europeană, care susține că unele dintre reformele prim-ministrului Viktor Orban amenință democrația și statul de drept. 


"Guvernul consideră că instanța trebuie să fie protejată de dispute inutile și de aceea va menține un sistem de instanțe unificat, fără a crea un sistem independent de instanțe administrative", a declarat Varga, într-un interviu pentru MTI. 
Ea a adăugat că proiectul de lege elaborat de guvern va furniza un cadru clar pentru litigiile administrative, va accelera judecarea apelurilor și va face jurisprudența mai predictibilă. 
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.374 secunde