Ungaria: Peste 14.000 de persoane blocate în zăpadă au fost salvate

195
Ungaria: Peste 14.000 de persoane blocate în zăpadă au fost salvate - zapada-1363459929.jpg
Până acum, 14.400 de persoane blocate în zăpadă în Ungaria au fost salvate și 3.700 de autovehicule au fost deblocate pe drumurile naționale impracticabile în urma ninsorii puternice, care s-a abătut joi și vineri asupra țării, relatează sâmbătă MTI, citând autoritățile locale.

Potrivit unui anunț publicat pe site-ul poliției ungare, nu mai există persoane izolate care așteaptă să fie evacuate, dar sunt încă 182 de autovehicule blocate în nămeți.

În prezent, accesul către 31 de orașe și sate continuă să fie restricționat din cauza zăpezii, iar 57 de drumuri sunt nepracticabile din același motiv. Alte 41 sunt parțial nepracticabile. În 91 de orașe și sate, alimentarea cu energie electrică continuă să reprezinte o problemă.

În această dimineață, 700 de agenți de poliție suplimentari au fost trimiși în ajutorul conducătorilor auto pe autostrada M1 din vestul Ungariei. Ministrul de interne Sandor Pinter a precizat că benzile autostrăzii de la Hegyeshalom spre Budapesta au fost deschise traficului, dar benzile opuse ce leagă Budapesta și Tatabanya sunt închise. Pinter a mai spus că circa 270.000 de persoane sunt afectate de probleme legate de trafic și electricitate, în timp ce aproape 30.000 de persoane au fost mobilizate pentru a-i ajuta pe cei aflați în dificultate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0471 secunde