Ungaria este dispusă să își majoreze contribuția la bugetul UE

129
Ungaria este dispusă să își majoreze contribuția la bugetul UE - ungaria-1515503350.jpg

Articole recomandate

Ungaria este gata să își majoreze până la 1,2% din PIB contribuția la bugetul Uniunii Europene, a declarat Janos Lazar, șef de cabinet al premierului Ungariei, citat de MTI. "Suntem convinși că nu putem avea mai multă Europa cu mai puțini bani", a spus ministrul ungar, într-o conferință de presă, la Bruxelles.

Odată cu retragerea Regatului Unit din UE, bugetul comunitar va pierde unul din cei mai importanți contribuabili. Luni, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a susținut că, totuși, după Brexit, bugetul pe termen lung al Uniunii Europene trebuie să fie mai mare decât actualul nivel de 1% din produsul intern brut.

Lazar a afirmat că se așteaptă din partea Comisiei Europene la un proiect de buget "ofensiv, îndrăzneț și proactiv" pentru ciclul de finanțare 2020-2027. El a apreciat că bugetul actual este defensiv, alcătuit ca reacție la o criză.

Șeful de cabinet al prim-ministrului Viktor Orban este de părere că UE trebuie să își întărească securitatea și competitivitatea, iar bugetul trebuie să fie mai simplu și mai transparent. Lazar a cerut și renunțarea la concesiile financiare negociate cu Regatul Unit. El a mai explicat că și țările care contribuie la buget mai mult decât primesc au beneficiat de fondurile de coeziune, care s-au dovedit investiții profitabile. Ministrul a susținut că guvernul din care face parte dorește ca și Ungaria să devină cât mai curând un contribuabil net la bugetul Uniunii Europene. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3217 secunde