Premierul Viktor Orban:

"Ungaria ar trebui să utilizeze forța pentru a opri un eventual nou val de migranți"

163

Articole recomandate

"Ungaria ar trebui să folosească forța la frontiera sa cu Serbia pentru a proteja granița Uniunii Europene dacă Turcia pune în practică amenințarea de a deschide porțile pentru refugiați către Europa, prin Balcani", a declarat, ieri, premierul ungar Viktor Orban, relatează Reuters. 


Ungaria a decis să ridice un gard la granița sa cu Serbia pentru a închide așa-numita "rută balcanică" folosită în 2015 de sute de mii de migranți plecați din Orientul Mijlociu pentru a ajunge în Europa Occidentală. 


În baza unui acord încheiat în 2016, Uniunea Europeană se bazează pe Ankara pentru a reduce numărul sosirilor de refugiați în Europa. Turcia, care găzduiește 3,6 milioane de refugiați sirieni, a amenințat cu "deschiderea porților" pentru a le permite migranților aflați deja pe teritoriul său să plece spre Europa în cazul în care UE critică în continuare ofensiva armată turcă din nordul Siriei. 


"Următoarele săptămâni vor decide ce face Turcia cu acești oameni. Ea îi poate îndrepta către două direcții: fie îi întoarce spre Siria, fie le dă drumul spre Europa. Dacă Turcia alege a doua opțiune, acești oameni vor sosi la frontiera sudică a Ungariei în număr mare", a continuat șeful executivului ungar, care a adăugat că Uniunea Europeană ar trebui să furnizeze fonduri suplimentare pentru a contribui la reconstrucția orașelor siriene.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5756 secunde