Undă verde pentru producerea în Elveția a vaccinului contra Covid-19 al Moderna

472
Undă verde pentru producerea în Elveția a vaccinului contra Covid-19 al Moderna - vaccin2-1609670502.jpg

Articole recomandate

Autoritățile elvețiene au acordat firmei Lonza Group permisiunea de a începe producția vaccinului contra Covid-19 al Moderna la unitatea din Elveția, potrivit ziarului SonntagsZeitung și agenției Reuters.


”La acest moment se desfășoară importante activități de pregătire, cu scopul de a mări capacitățiel liniilor de producție”, a spus un purtător de cuvânt al fabricii Lonza din Visp.


Producția pe scară largă ar putea începe zilele următoare, astfel încât livrările să înceapă imediat ce este aprobat în Europa.


Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Elveția, Swissmedic, ce a aprobat deza vaccinul Pfizer/BioNtech, este așteptată să-l aprobe și pe cel al Moderna curând, potrivit declarațiilor oficiale.


Statele Unite au autorizat vaccinul Moderna pe 19 decembrie, Canada pe 23 decembrie, iar Agenția pentru Medicamente a UE ar urma să-l aprobe săptămâna ce urmează.


Unitatea Lonza din Elveția are o capacitate de producție de 800.000 de doze, pe care le trimite însă mai întâi în Spania, ce pregătește dozele individuale pentru livrare.


Lonza, care în luna mai a anunțat contractul prin care va fabrica vaccinuri pentru Moderna, deja îl produce la o unitate din Statele Unite. Moderna are și ea capacități de producție.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1421 secunde