Unchiul lui Kim Jong-un, DESTITUIT. Apropiații săi, EXECUTAȚI

221
Unchiul lui Kim Jong-un, DESTITUIT. Apropiații săi, EXECUTAȚI - kim-1386062703.jpg

Articole recomandate

Unchiul liderului nord-coreean Kim Jong-un, prezentat mult timp ca mentorul său, a fost îndepărtat din postul de rang înalt pe care-l ocupa în cadrul armatei, iar mai mulți dintre apropiații acestuia au fost executați, au anunțat astăzi oficiali sud-coreeni, relatează AFP.


Într-o reuniune convocată în regim de urgență cu comitetul parlamentar, serviciile sud-coreene de informații au anunțat că Jang Song-thaek "a fost îndepărtat recent din post, iar doi dintre apropiații săi, Ri Yong-ha et Jang Soo-kil, au fost executați în public la jumătatea lui noiembrie", a declarat deputatul Jung Cheong-rae pentru presă.


"Toți membrii armatei au fost informați cu privire la aceste execuții. De atunci, Jang Song-thaek a dispărut", a adăugat el.


Jang Song-thaek, soțul surorii lui Kim Jong-il, a fost timp de decenii unul dintre personajele-cheie ale puterii de la Phenian, exercitate de trei generații de către familia Kim (bunicul, tatăl și fiul), de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial și până în prezent. El a ghidat primii pași ai nepotului său la conducerea țării, completează realitatea.net.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 09 Noiembrie 2013
Stire din Actual : Un deputat a fost răpit și executat
Pagina a fost generata in 0.6619 secunde