Una dintre cele mai vârstnice persoane infectate, o femeie de 111 ani, s-a vindecat de coronavirus

Joi, 28 Mai 2020
88
O femeie de 111 ani a devenit cea mai vârstnică persoană care a supraviețuit noului coronavirus în Chile, după două runde de carantină, a informat Serviciul Național pentru Persoane Vârstnice (SENAMA) din această țară sud-americană, potrivit DPA, citat de Agerpres.


Directoarea azilului, Maria Paz Sordo, a declarat că, în afară de probleme respiratorii, centenara era sănătoasă. "A fost testată pozitiv, dar era asimptomatică, și a avut apoi câteva episoade de febră", a precizat Sordo.


Juana Zuniga, care împlinește 112 ani în luna iulie, a fost una dintre cele 25 de persoane care au contractat noul coronavirus într-un azil de bătrâni din capitala Santiago, a precizat SENAMA într-o declarație. Femeia, rezidentă a azilului din 2014, a fost plasată într-o zonă izolată și îngrijită acolo timp de 28 de zile.


Pe 10 mai, când și-a revenit oficial, ea a devenit cea mai în vârstnică persoană din Chile care a supraviețuit COVID-19, boala cauzată de noul coronavirus.


Miercuri, Chile a extins măsurile de carantină în zona metropolitană Santiago până pe 5 iunie după raportarea a 4.328 de cazuri noi în 24 de ore. Cu un total de 82.289 de contaminări, Chile este în prezent cea de-a treia țară cu cele mai multe cazuri de COVID-19 din America Latină, după Brazilia și Peru.Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.4648 secunde