Un submarin nuclear american s-a ciocnit cu un obiect neidentificat în Marea Chinei de Sud

263
Un submarin nuclear american s-a ciocnit cu un obiect neidentificat în Marea Chinei de Sud - uss-1633672454.jpg

Articole recomandate

Un submarin nuclear american a lovit weekendul trecut un obiect neidentificat în timp ce patrula în Marea Chinei de Sud, o zonă revendicată pe scară largă de China, potrivit unor informaţii ale Marinei SUA şi unor surse independente, relatează joi AFP, citat de Agerpres. "USS Connecticut a lovit un obiect în după-amiaza zilei de 2 octombrie în timp ce naviga scufundat în apele internaţionale din regiunea Indo-Pacific", a indicat Marina SUA într-un comunicat.


''Nu există vătămări cu consecinţe letale'', precizează comunicatul, sugerând că unii marinari ar fi putut fi răniţi uşor.


USS Connecticut, care este un submarin din clasa Seawolf cu propulsie nucleară, a fost avariat, dar rămâne în stare de funcţionare, a adăugat Marina SUA.


Potrivit Institutului Naval, un grup de reflecţie apropiat de Marina SUA, în cursul incidentului USS Connecticut participa la un exerciţiu naval internaţional în Marea Chinei de Sud.


China revendică aproape în totalitate Marea Chinei de Sud şi a construit avanposturi militare pe mici insule şi atoli din regiune.


SUA şi aliaţii lor patrulează în mod constant în apele internaţionale ale regiunii pentru a-şi afirma drepturile la libertatea de navigaţie, spre nemulţumirea Chinei, notează AFP.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6354 secunde