China:

Un sfert din site-urile de știri, blocate!

256
Un sfert din site-urile de știri, blocate! - sitepresse22392400-1571950614.jpg

Articole recomandate

Autoritățile chineze au blocat accesul la aproximativ un sfert dintre site-urile străine de știri acreditate să transmită din țară, potrivit unei noi analize citate de Variety.

Cei peste 850 de milioane de utilizatori de internet din China nu pot accesa 23% dintre cele 215 site-uri ale organizațiilor media internaționale care au jurnaliști în țară. Dintre cele care publică în limba engleză, cea mai vorbită limbă străină în China, 31% sunt blocate.

Analiza a fost făcută de Foreign Correspondents’ Club of China (FCCC) și GreatFire.org, grup nonprofit care monitorizează statusul site-urilor cenzurate în China.

"Multe dintre cele mai importante surse de știri globale și naționale nu sunt accesibile în China", a transmis FCCC.

Între cele blocate se numără BBC, Bloomberg, The Economist, The Guardian, The Hindu, Le Monde, NBC, The New York Times, Reuters, The Wall Street Journal, Washington Post și Yomiuri Shimbun.

FCCC a mai spus că, potrivit Ministerului de Externe, 536 de jurnaliști străini sunt acreditați să scrie în China.

China a interzis în urmă cu mai mulți ani accesul la platforme precum Facebook, Twitter și Google, deși presa de stat și oficiali ai Guvernului au conturi active pe aceste rețele blocate.

Potrivit agenției Xinhua, în China au fost înregistrați, în luna iunie a acestui an, 854 de milioane de utilizatori de internet.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3354 secunde