Un primar francez refuză școlarizarea copiilor romi în instituțiile de învățământ locale

234
Un primar francez refuză școlarizarea copiilor romi în instituțiile de învățământ locale - scolarizareromi-1474376594.jpg

Articole recomandate

William Delannoy, primarul comunei Saint-Ouene, aflată la periferia Parisului, refuză școlarizarea copiilor romi în școlile din localitatea care se află sub directiva sa, decizie considerată ilegală în legislația franceză, informează site-ul canalului BFM TV. 


Practic, primarul francez William Delannoy refuză școlarizarea copiilor romi care locuiesc în tabere impro-vizate din vecinătatea comunei Saint-Ouene. 


În Franța, legea stipulează ca fiind obligatorie școlarizarea copiilor cu vârste între 6 și 16 ani, indiferent de originile lor. Drept urmare, primarii francezi sunt obligați să înscrie la școală toți copiii care locuiesc în comuna ce se află sub direcțiunea lor. Primarul speră însă să atragă atenția statului francez în privința problemelor cu care se confruntă comuna sa din cauza populației rome. 


El nu este singurul primar care alege să procedeze astfel, alți cinci reprezentanți ai conducerii centrale ale unor comune care se află la periferia capitalei Franței au refuzat, de asemenea, accesul copiilor romi în școlile locale. În fiecare caz, justiția a constrâns comunele în cauză să înregistreze copii romi în cadrul instituțiilor franceze de învățământ de stat. O serie de asociații non-guvernamentale apără dreptul la școlarizare al acestor copii și s-au revoltat împotriva primarului din Saint-Ouene. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5521 secunde