Un oraş din Africa riscă să se scufunde din cauza schimbărilor climatice

293
Un oraş din Africa riscă să se scufunde din cauza schimbărilor climatice - unorasdinafrica-1627911526.jpg

Articole de la același autor

Case și mașini sub ape, oameni încercând să ajungă la casele lor mergând prin ape care le ajung cel puțin până la genunchi și proprietari care calculează pagubele imense produse de inundații, aceasta este realitatea celui mai mare oraș din Africa, Lagos, care ar putea deveni, în următorii zeci de ani, nelocuibil, relatează CNN.

Locuitorii din Nigeria, cea mai populată țară a Africii sunt obișnuiți deja cu inundațiile anuale care cuprind orașul de coastă între martie și noiembrie. La mijlocul lunii iulie, însă, sectorul economic al Lagos a trecut prin cel mai dur sezon ploios și cele mai puternice inundații din ultimii ani.

„Anul acesta, inundațiile au fost neobișnuit de grave. Am ieșit din casă și nu am realizat cât de mult a plouat. Cu cât mergeam mai mult cu atât nivelul apei creștea. A ajuns până în punctul în care a început să-mi intre apă în mașină”, spune Oseluonamhen, care conduce o companie media din Lagos. Până la sfârșitul acestui secol, Lagos, un oraș de 24 de milioane de locuitori de pe coasta atlantică a Africii și Nigeriei ar putea deveni nelocuibil, în contextul creșterii nivelului apelor din cauza schimbărilor climatice. Problema este îngreunată şi de sistemul de canalizare de proastă calitate și gestionate defectuos și de o creștere urbană necontrolată, a concluzionat un studiu recent. Agenția hidrologică din Lagos a anunțat că inundațiile catastrofale vor continua și în septembrie, luna în care sezonul ploios ajunge la vârf.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.126 secunde