UN NOU TEST NUCLEAR, ÎN PREGĂTIRE

87
UN NOU TEST NUCLEAR, ÎN PREGĂTIRE - kim1-1460962483.jpg

Articole recomandate

Multiple informații operative sugerează faptul că Phenianul se pregătește să efectueze un al cincilea test nuclear, încălcând astfel sancțiunile internaționale, a confirmat luni președinta sud-coreeană Park Geun-Hye, potrivit AFP.

'Recent au fost detectate semne de pregătire a unui al cincilea test nuclear', a indicat Park Geun-Hye în cadrul unei reuniuni a guvernului său. Presa sud-coreeană a relatat duminică despre o activitate crescută la centrul utilizat de Coreea de Nord pentru testele ei nucleare.

Transportul de vehicule, angajați și echipamente la centrul din Punggye s-a 'dublat sau triplat' din luna martie, a anunțat agenția de presă Yonhap, citând numeroase surse guvernamentale. Coreea de Nord pregătește pentru începutul lunii mai un congres al partidului său unic, primul în ultimii 36 de ani. Mai mulți observatori estimează că tânărul lider de la Phenian, Kim Jong-Un, va profita de această ocazie pentru a sublinia 'succesele' programului nuclear nord-coreean. În acest context, Phenianul ar putea să efectueze cel de-al cincilea său test nuclear, înainte de deschiderea congresului, scrie AFP.

Oficiali, citați duminică de Yonhap, estimează că vehiculele care vin și pleacă de la Punggye-ri transportă probabil tehnicieni specializați în domeniul nuclear. Un al cincilea test nuclear reușit ar putea face uitat eșecul de vineri al unui tir cu rachetă cu rază medie de acțiune, lansare ce trebuia să marcheze ziua de naștere a fondatorului regimului nord-coreean Kim Ir Sen (1912-1994). În ultimele luni, Coreea de Nord a revendicat o serie de progrese în cadrul programelor sale nuclear și balistic interzise.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3449 secunde