Un nou referendum privind independența Cataloniei - inevitabil

164
Un nou referendum privind independența Cataloniei este inevitabil, a declarat fostul vicelider al executivului catalan, Oriol Junqueras, condamnat, luni, la 13 ani de închisoare de Curtea Supremă a Spaniei, în dosarul rebeliunii din Catalonia din 2017, potrivit Reuters. 


În primul interviu după sentința de luni, acordat prin e-mail agenției de presă britanice, Junqueras a afirmat că sentințele dictate contra sa și altor opt foști lideri ai separatiștilor catalani au făcut ca mișcarea pentru independența Cataloniei să devină mai solidă și mai hotărâtă. 


"Lucrul de care sunt sigur este acela că acest conflict urmează să fie soluționat prin intermediul urnelor de vot. Suntem convinși că mai devreme sau mai târziu un referendum este inevitabil, pentru că altfel cum se poate face auzită vocea cetățenilor?", a scris Junqueras din detenție, adăugând că nu regretă decizia de organizare a referendumului din 2017.
 
El a precizat că foștii lideri catalani condamnați, luni, de Curtea Supremă a Spaniei intenționează să conteste sentințele la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg. 
Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2147 secunde