Un nou acord iranian se va discuta între Europa, China și Rusia

124
Un nou acord iranian se va discuta  între Europa, China și Rusia - unnouacordiranian-1526907540.jpg

Articole recomandate

Diplomați din Europa, China și Rusia vor discuta despre un nou acord care să ofere Iranului ajutor economic ca să întrerupă dezvoltarea programului balistic și amestecul în regiune, în speranța ca vor reuși să salveze Acordul nuclear iranian din 2015, relatează Reuters.

Oficialii se vor întâlni la Viena, săptămâna viitoare, sub conducerea Secretarului General al Serviciului European pentru Acțiune Externă (SEAE), Helga Schmid, pentru a discuta următorii pași ce trebuie făcuți, după anunțul făcut de Donald Trump, pe 8 mai, de a retrage SUA din acordul nuclear.

Germania, Franța, Marea Britanie, Rusia și China vor participa la întâlnire, însă Statele Unite nu vor fi prezente. Nu se știe încă dacă Iranul va lua parte la întrevedere. Sub Acordul din 2017, Iranul a acceptat să-și întrerupă programul nuclear, în schimbul ridicării sancțiunilor economice din partea statelor vestice. Una din criticile SUA a fost faptul că în acord nu se menționează încheierea programului de rachete balistice și nici încetarea susținerii grupurilor teroriste din Orientul Mijlociu. Încheierea unei noi înțelegeri care să mențină prevederile nucleare, să întrerupă programul de rachete balistice și să controleze activitățile din zonă ale Teheranului ar putea să-l convingă pe Trump să ridice sancțiunile împotriva Iranului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4036 secunde