X
X
Mai multe ştiri online:

Un militar rus, condamnat la 14 ani de închisoare în Ucraina

Ştire online publicată Sâmbătă, 26 Septembrie 2015. Autor: Cuget Liber Online.
Ucraina a anunțat condamnarea la 14 ani de închisoare a unui ofițer rus arestat în Estul separatist prorus al țării, în timp ce Moscova dezminte că a trimis trupe guvernamentale în zona de conflict, scrie AFP.Comandantul Vladimir Starkov a fost arestat pe 26 iulie la un post ucrainean de control în regiunea rebelă Donețk la bordul unui camion transportând muniție pentru separatiști, potrivit justiției ucrainene.

Acuzat că a "participat la agresiunea contra Ucrainei sub ordinele statului-major rus", el a fost condamnat la 14 ani de închisoare, a făcut cunoscut procurorul militar ucrainean Anatoli Matios pe contul său de Facebook.

Potrivit Kievului, Vladimir Starkov, născut în 1978 în regiunea Habarovsk (Extremul Orient rus), a recunoscut că este ofițer activ al armatei ruse.

Acuzată de Kiev și occidentali că îi înarmează pe rebelii din estul Ucrainei și că a trimis în regiune trupe regulate, Rusia neagă orice implicare în acest conflict care a făcut aproape 8.000 de morți de la declanșarea sa în aprilie 2014.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.3315 secunde