Un militar rus, condamnat la 14 ani de închisoare în Ucraina

143
Un militar rus, condamnat la 14 ani de închisoare în Ucraina - qqq-1443249015.jpg

Articole recomandate

Ucraina a anunțat condamnarea la 14 ani de închisoare a unui ofițer rus arestat în Estul separatist prorus al țării, în timp ce Moscova dezminte că a trimis trupe guvernamentale în zona de conflict, scrie AFP.



Comandantul Vladimir Starkov a fost arestat pe 26 iulie la un post ucrainean de control în regiunea rebelă Donețk la bordul unui camion transportând muniție pentru separatiști, potrivit justiției ucrainene.

Acuzat că a "participat la agresiunea contra Ucrainei sub ordinele statului-major rus", el a fost condamnat la 14 ani de închisoare, a făcut cunoscut procurorul militar ucrainean Anatoli Matios pe contul său de Facebook.

Potrivit Kievului, Vladimir Starkov, născut în 1978 în regiunea Habarovsk (Extremul Orient rus), a recunoscut că este ofițer activ al armatei ruse.

Acuzată de Kiev și occidentali că îi înarmează pe rebelii din estul Ucrainei și că a trimis în regiune trupe regulate, Rusia neagă orice implicare în acest conflict care a făcut aproape 8.000 de morți de la declanșarea sa în aprilie 2014.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5999 secunde