Un lift al Turnului Eiffel a căzut în gol

830
Un lift al Turnului Eiffel a căzut în gol - turneiffellift-1333742205.jpg
Cabina ascensorului de pe pilonul nordic al Turnului Eiffel s-a prăbușit în gol aproximativ 15 metri, fără ca sistemul de securitate să se declanșeze, în cursul unui control tehnic efectuat în urmă cu două săptămâni, relatează Le Parisien în ediția electronică de vineri.
Ascensorul, situat pe pilonul nordic, urmează să fie redeschis pentru public abia peste câteva săptămâni. "Incidentul este reparat, dar sunt în curs alte teste", a explicat conducerea Turnului Eiffel, potrivit Mediafax.
Deși cabina era goală, incidentul care a avut loc pe 20 martie nu este mai puțin grav. În cursul unei serii de teste, cabina de pe pilonul de nord s-a prăbușit în gol aproximativ 15 metri, în urma unei probleme la cablu. Însă sistemul de oprire de urgență este cel care produce îngrijorare, după ce nu s-a declanșat, antrenând căderea liberă a aparatului în fosă.
Testul s-a desfășurat în cadrul unei serii de controale tehnice lansate la începutul anului. După o curățare a motorului și efectuarea unor mici reparații, s-a trecut la testarea fără pasageri a acestui ascensor automatic datând din anii ’60. Incidentul s-a produs în cursul unuia dintre aceste teste.
Cabina a alunecat pe unul dintre cablurile de care este legată, din cauza unei probleme de ungere. În acel moment sistemul de oprire de urgență trebuia să intre în acțiune. Însă sistemul de prindere a cablului la apropierea de sol nu a funcționat, iar cabina a căzut în fosă cu o viteză slabă. Un perete interior a fost avariat, iar o fereastră s-a spart.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4411 secunde