Un informator al CIA implicat în uciderea generalului iranian Qassem Soleimani va fi executat

143
Un informator al CIA implicat în uciderea generalului iranian Qassem Soleimani va fi executat - qassemsoleimani1200x980-1591695336.jpg

Articole recomandate

Un iranian care a furnizat informații serviciilor secrete americane și israeliene privind deplasările generalului Qassem Soleimani, ucis într-o operațiune a SUA, va fi executat, relatează Reuters, citată de Agerpres. Sentința urmează să fie executată în curând.


Soleimani, comandantul forței iraniene de elită Quds, a fost ucis în 3 ianuarie în Irak, în urma loviturii unei rachete lansate de o dronă a Statelor Unite. Potrivit Washingtonului, generalul era coordonatorul atacurilor milițiilor susținute de Iran împotriva forțelor americane din regiune.


"Mahmoud Mousavi-Majdd, unul din spionii pentru CIA și Mossad, a fost condamnat la moarte. El i-a informat pe inamicii noștri despre deplasările martirului Soleimani", a anunțat într-o conferință de presă televizată Gholamhossein Esmaili, purtătorul de cuvânt a sistemului judiciar iranian.


În 8 ianuarie, Iranul a ripostat la uciderea lui Soleimani printr-un atac cu rachete asupra bazei militare irakiene Ain al-Assad, unde staționau forțe americane. Niciun militar din SUA nu a fost ucis sau rănit imediat, însă ulterior câteva sute de soldați au fost diagnosticați cu leziuni cerebrale.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7581 secunde