Un imobil s-a prăbușit în centrul Istanbulului, din cauza ploilor

220
Un imobil s-a prăbușit în centrul  Istanbulului,  din cauza ploilor - cladireistanbul-1532521730.jpg

Articole recomandate

O clădire rezidențială de patru etaje s-a prăbușit în centrul orașului turc Istanbul, după ce a rămas mai multe ore în echilibru pe marginea unei gropi, în urma unei alunecări de teren survenite după o furtună violentă. Martorii au filmat prăbușirea imobilului.

Responsabili ai orașului și forțele de ordine abia au avut timp să evacueze locuitorii din clădire, situată în Sütlüce, districtul Beyoglu, pe malul european al Istanbulului, înainte ca aceasta să se prăbușească.

În timp ce posturile de televiziune transmiteau live de la fața locului, clădirea a început să se clatine înainte de a cădea în pantă și a se prăbuși câțiva metri mai jos într-un nor de praf.

Nu au fost raportați răniți, dar televiziunile turce au arătat o grămadă de moloz fumegând, mărturie a forței impactului. Potrivit presei turce, clădirea s-a prăbușit într-o groapă adâncă și largă de câțiva metri, care a fost săpată pentru construirea unui hotel.

Primarul din Beyoglu, Ahmet Misbah Demircan, a declarat că locuitorii clădirii vor fi mutați în alte locuințe, a anunțat agenția de știri Anadolu, adăugând că edificiul fusese construit în 1994.

Incidentul ilustrează încă o dată starea de fragilitate în care se află unele clădiri rezidențiale din Istanbul în fața riscului de cutremure sau chiar când se află în apropierea unor simple șantiere, comentează AFP.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5113 secunde