Un expert în problema refugiaților, noul consilier de politică externă al Angelei Merkel

102
Un expert în problema refugiaților,  noul consilier de politică externă al Angelei Merkel - unexpert-1507809564.jpg

Articole recomandate

Cancelarul german Angela Merkel l-a numit pe coordonatorul său politic pentru refugiați, Jan Hecker, în postul de consilier de politică externă, în perspectiva negocierilor în vederea formării unei noi coaliții guvernamentale care încep săptămâna viitoare și în care imigrația se anunță un aspect-cheie, transmite Reuters.

Jan Hecker, fost judecător federal, a preluat postul nou creat de coordonator pentru refugiați în octombrie 2015, după ce Angela Merkel a decis să permită intrarea în Germania a peste un milion de migranți. El a supervizat acordurile germane cu state africane referitoare la migrație și a însoțit-o pe șefa guvernului în mai multe deplasări în străinătate ce au avut pe agendă tema migrației.

Decizia de a-l numi consilier pentru politică externă reflectă "conștientizarea în tot mai mare măsură a faptului că politicile cu privire la refugiați și azil sunt legate inevitabil de chestiunile de securitate", a explicat Judy Dempsey, de la institutul Carnegie Europe. Hecker a avut un rol decisiv în politicile cu privire la Libia, traficanți, securitatea frontierelor și în privința acordului cu Turcia, a menționat aceasta. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4897 secunde