Un expert al ONU denunță într-un raport execuțiile din Iran, inclusiv de minori

199
Un expert al ONU denunță într-un raport execuțiile din Iran, inclusiv de minori - unexpert-1571948848.jpg

Articole recomandate

Expertul Națiunilor Unite însărcinat cu monitorizarea drepturilor omului în Iran, Javaid Rehman, și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu folosirea continuă de către Teheran a pedepsei cu moartea, inclusiv asupra minorilor, într-un raport prezentat, miercuri, Adunării Generale a ONU (UNGA), relatează DPA. 


Javaid Rehman a atras atenția că, până la mijlocul lunii iulie, cel puțin 173 de persoane au fost executate în Iran în acest an, inclusiv două de 17 ani. El a adăugat că, în 2018, au existat "șapte cazuri raportate de execuții ale unor minori condamnați". 
"În prezent, există un număr estimat de 90 de persoane pe culoarul morții care aveau sub 18 ani în momentul în care ar fi comis faptele de care sunt acuzate", a precizat expertul ONU în raportul său. 


"Poziția deținătorilor de mandat pentru proceduri speciale și a Înaltului Comisar al Națiunilor Unite pentru drepturile omului privind execuția copiilor condamnați a fost fără echivoc. Ei au spus că această practică este absolut interzisă și trebuie oprită imediat", a adăugat el. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.7569 secunde