Un cuplu a fost arestat pe aeroportul din Amsterdam pentru că a fugit din carantină

192
Un cuplu a fost arestat pe aeroportul din Amsterdam pentru că a fugit din carantină - uncupluafostarestat-1638193749.jpg
Două persoane, dintre care una testată pozitiv cu coronavirus, au fost arestate pe aeroportul Schiphol din Amsterdam după ce au fugit din hotelul în care au fost puse în carantină la întoarcerea din Africa de Sud, unde a izbucnit focarul Covid cu noua variantă Omicron, scrie The Guardian. Este vorba despre un bărbat spaniol și o femeie portugheză care formează un cuplu. Cei doi au fost arestați într-un avion pe aeroportul Schiphol din Amsterdam, chiar înainte ca aeronava să decoleze spre Spania.

Unul dintre membrii cuplului a fost testat pozitiv pentru Covid-19 și a intrat în izolare, în timp ce cealaltă persoană a fost negativă, dar plasată în carantină, potrivit purtătorului de cuvânt al Autorității de Sănătate Publică, Stefanie van Waardenburg. Presa locală relatează că cei doi au reușit să fugă dintr-un hotel din regiunea de nord-vest Kennemerland, unde călătorii din Africa de Sud se află în prezent în autoizolare. Acum cei doi ar putea fi urmăriți penal pentru încălcarea regulilor olandeze de carantină. Autoritățile sanitare din Olanda au anunțat că 61 de persoane care au ajuns la Amsterdam cu două zboruri din Africa de Sud au fost depistate pozitiv pentru COVID-19. Duminică, autoritățile sanitare au confirmat că cel puțin 13 dintre aceste cazuri sunt cu varianta Omicron. Guvernul olandez a interzis toate călătoriile aeriene din ţările din sudul Africii şi a decis să închidă toate activităţile la ora 17.00, din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2469 secunde