Un cargo încărcat cu substanțe chimice a luat foc în largul portului Colombo. Autoritățile se așteaptă la un dezastru

512
Un cargo încărcat cu substanțe chimice a luat foc în largul portului Colombo. Autoritățile se așteaptă la un dezastru - foc-1622013730.jpg

Articole recomandate

Autoritățile din Sri Lanka se pregătesc pentru un dezastru de proporții, după ce o navă cargo a luat foc în largul coastelor acestui stat din sudul Asiei.


Salvatorii au evacuat 25 de membri ai echipajului de pe cargoul aflat în apropierea portului din capitala Colombo. Doi dintre aceștia au fost spitalizați.


Autoritățile navale au menționat că s-a produs o explozie pe vas în cursul dimineții de marți iar incendiul s-a intensificat.


Nava X-Press Pearl, cu un echipaj format din filipinezi, chinezi, indieni și ruși și navigând sub pavilionul statului Singapore, transportă 1.486 de containere cu 25 de tone de acid azotic și alte substanțe chimice și produse cosmetice, încărcate în portul Hazira din India.


Vasul a trimis un mesaj de ajutor în data de 20 mai, în apropierea portului din Colombo și, ulterior, a luat foc. De atunci, nava arde neîntrerupt.


Autoritățile locale au trimis nave echipate pentru stingerea incendiului dar incendiul nu a putut fi adus sub control.


Până marți dimineață, opt containere au căzut în mare iar vasul a devenit instabil, potrivit Autorității de Protecție a Mediului Marin (MEPA).


Forțele aeriene din Sri Lanka au anunțat că au trimis elicoptere cu pulbere chimică pentru a atenua flăcările însă, dată fiind amploarea distrugerilor, scufundarea vasului pare inevitabilă.


Autoritățile au cerut populației să evite zona coastei și să nu atingă obiectele care plutesc pe apă și care ar putea fi contaminate.


Ministerul Pescuitului din Sri Lanka a avertizat că nu dispune de mijloace adecvate pentru a gestiona scurgerile de chimicale și combustibil în urma naufragiului.


În afara de containerele cu substanțe chimice, X-Press Pearl este încărcată cu 350 de tone de combustibil.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1346 secunde