Un călugăr mumificat acum 200 de ani nu ar fi mort, ci într-o stare de meditație profundă

417
1
Un călugăr mumificat acum 200 de ani nu ar fi mort, ci într-o stare de meditație profundă - image20150251929664070calugarmum-1423209234.jpg

Articole recomandate

Un savant budist susține că un călugăr mumificat, al cărui corp are aproximativ 200 de ani, descoperit recent în Mongolia, nu ar fi mort, ci se află "într-o stare de meditație profundă", scrie Mediafax.


Corpul foarte bine conservat a fost descoperit săptămâna trecută, așezat în poziția lotus, acoperit cu piei de animale, în districtul Songinokhairkhan, în apropierea capitalei Mongoliei, Ulan Bator (Ulaanbaatar), informează independent.co.uk.

Rămășițele sunt examinate de medicii legiști, iar autoritățile cred că ar aparține unui Lama, înțelept al budismului tibetan.

Un savant budist susține însă că mumia călugărului s-ar putea afla de fapt într-o stare spirituală foarte rară numită "tukdam".

"Lama stă în poziția lotus vajra, palma stângă este deschisă, iar palma dreaptă simbolizează propovăduirea Sutra (învățături budiste, n.r.)", a declarat Ganhugiyn Purevbata, fondator și profesor în cadrul Institutului mongol de Artă Budistă de la Universitatea din Ulan Bator. Potrivit presei britanice, rămășițele mumificate au fost preluate pentru examinare de Centrul Național de Expertiză Criminalistică din Ulan Bator.


Comentează știrea

Laic
6 februarie 2015
Prostia biblică

"Îata" mortu' viu = "moaște" în logica profului universitar în cădelnițat Teodosie episcopitu. "Îată" așadr 1. "viața de apoi", 2. "minunea în lumea cu verdeață" a Mongoliei 3. cea"fără dureri și întristări" mintale, 4. la mai mare ! Să vină Tănăsescu făr' de sutană da'n uniforma de școlar la primară - că tot vrea popalăi în școală - cu DEXu, și să-l procitească pe acesta radiofonic și televizat la înțelesul paradigmei LAIC, Că de când cu Doxologia și un telegraf local, purtătoru de limbi al episcopitului - cu vizite la mânăstirea DNA - vorbește ca în biserica "de la gară", împărtășit cu vinul "liturgic și bisericesc" de la Năzarcea !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4081 secunde