X
X
Mai multe ştiri online:

Un avion cu 191 de persoane s-a prăbușit la aterizare, în India: cel puțin 18 morți

Ştire online publicată Sâmbătă, 08 August 2020. Autor: Cuget Liber Online.
Un avion Boeing 737 care aparține companiei Air India Express s-a prăbușit la aterizare, vineri în jurul orei locale 19:00, în statul indian Kerala (sud-estul Indiei), relatează BBC. Avionul repatria indieni care rămăseseră blocați în afara țării din cauza pandemiei de COVID-19.


Cel puțin 18 oameni au murit în momentul în care un avionul cu 190 de persoane s-au rupt în două la aterizare. Aeronava, un Boeing 737, venea de la Dubai, iar problemele au apărut în momentul în care a atins pista, pe o ploaie torențială. Nu a mai putut frâna la timp, așa că a depășit marginea pistei și a căzut de pe platoul pe care este situată aceasta, de la zece metri înălțime. Din fericire, nu a fost și un incendiu. Resturile avionului, plus bagajele pasagerilor, s-au împrăștiat pe zeci de metri. 


Din primele imagini de la fața locului, se pare că avionul s-a rupt în două la aterizarea pe aeroportul Kozhikode, fără să ia foc.


Presa locală relatează că doi pasageri și căpitanul aeronavei au murit, iar cel puțin 35 de persoane au fost rănite. Compania aeriană a precizat că la bord se aflau "174 de pasageri, printre care 10 minori, 2 piloți și 5 membri ai echipajului".


Un oficial citat de news18.com a declarat că "în continuare căutăm circa 100 de oameni".


Căutările sunt dificile, din cauza întunericului și a posibilităților de a lumina pista, dar și din cauza ploii torențiale. În India, în această perioadă este vârful sezonului musonic.


Aeronava a depășit pista de aterizare pe aeroportul din sud-estul Indiei, după ce zborul IX-1344 a decolat din Dubai.


Șeful aviației civile indiene a declarat că, după ce avionul a depășit pista de aterizare, a căzut într-o vale și în acel moment s-a rupt în două.


Potrivit flightradar24.com, aeronava a ocolit de câteva ori aeroportul, înainte de aterizare.


În mai 2010, un avion aparținând aceleiași companii s-a prăbușit la Mangalore, tragedie în care au murit 158 de oameni.
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Vineri, 18 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!" 16554 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!"
Economie
Sambata, 19 septembrie Foto : Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși! 2527 vizite, 0 comentarii Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși!
Social
Marti, 15 septembrie Foto : Fostul primar Marian Iordache a trecut în eternitate! Cum putea fi salvat 1522 vizite, 0 comentarii Fostul primar Marian Iordache a trecut în eternitate! Cum putea fi salvat
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1488 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1270 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.3185 secunde