Un asteroid va trece la mică distanță pe lângă Terra

118
Un asteroid va trece la mică distanță pe lângă Terra - asteroid1337955035-1379517021.jpg

Articole recomandate

Asteroidul 2013 RZ53, un corp ceresc de mici dimensiuni descoperit săptămâna trecută, va trece la mică distanță de Terra, miercuri seară, pe o traiectorie plasată între planeta noastră și Lună, informează huffingtonpost.com, citat de Realitatea.net.
Oamenii de știință spun că 2013 RZ53 este suficient de mic, iar traiectoria sa este suficient de îndepărtată pentru ca asteroidul să nu reprezinte o amenințare pentru populație.

Astronomii au descoperit acest asteroid săptămâna trecută, cu ajutorul datelor culese de Minor Planet Center, un centru științific specializat în monitorizarea cometelor și a asteroizilor, cu sediul în localitatea Cambridge, din statul american Massachusetts. Asteroidul are un diametru cuprins între un metru și trei metri și va trece la o distanță - considerată a fi sigură - de peste 230.800 de kilometri de Terra, miercuri, în jurul orei 22.20 GMT. Distanța medie dintre Terra și Lună este de 385.600 kilometri. Chiar dacă s-ar îndrepta direct spre planeta noastră, asteroidul este prea mic și ar arde cel mai probabil în întregime în atmosferă.

2013 RZ5 provine din familia "Apollo" de asteroizi din apropierea Terrei - același grup din care se crede că ar fi provenit și meteoritul care a explodat deasupra orașului Celiabinsk în februarie 2013. Acel meteorit a fost mult mai mare, având un diametru cuprins între 17 și 20 de metri înainte de explozie.

NASA și partenerii ei monitorizează cu mare atenție asteroizii și cometele care trec aproape de Pământ, cu ajutorul programului Near-Earth Object Observation, care folosește o rețea de telescoape terestre și spațiale pentru a depista corpurile cerești potențial periculoase.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0534 secunde