Un american și un australian, ambii profesori, au fost răpiți la Kabul

305
Un american și un australian,  ambii profesori, au fost răpiți la Kabul - profesorirapiti-1470658642.jpg

Articole recomandate

Un american și un australian, ambii profesori la Universitatea americană din Kabul, au fost răpiți duminică seară în centrul capitalei afgane, au anunțat luni serviciile de securitate afgane, potrivit AFP.

"Cei doi profesori străini au fost răpiți de bărbați înarmați în centrul Kabulului, pe șoseaua Dar-ul-Aman", numele fostului palat regal, a explicat pentru AFP un membru al serviciilor de securitate afgane care a ținut să-și păstreze anonimatul.

Autoritățile de la Washington și Canberra au manifestat prudență în legătură cu acest incident.

"Suntem la curent cu informațiile privind răpirea unui cetățean american la Kabul, dar din motive de confidențialitate preferăm să ne abținem de la orice comentariu", a spus un diplomat american.

În Australia, un purtător de cuvânt al Departamentului Afacerilor Externe a afirmat că pare să fie vorba "aparent de o răpire".

"Ambasada Australiei în Afganistan încearcă să verifice informațiile privitoare la răpirea unui cetățean australian la Kabul", a menționat el.

În cazul Australiei, acesta este al doilea caz de răpire a unui cetățean de-al său după cel înregistrat la finalul lui aprilie, la Jalalabad, când victimă a fost lucrătoarea umanitară Katherine Jane Wilson. Soarta aces-teia este necunoscută în prezent.

În ultima perioadă, la Kabul s-au înregistrat mai multe răpiri, țintele fiind mai ales străinii care lucrează pentru organizații umanitare. La începutul lunii iunie, o indiancă din cadrul Fundației Agha Khan a fost răpită în plin centrul capitalei afgane și eliberată după câteva săptămâni, pe 23 iulie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2758 secunde