Un adolescent a stat două luni internat în spital după ce a devenit dependent de un joc video

186
Un adolescent a stat două luni internat în spital după ce a devenit dependent de un joc video - jocvideo-1632048021.jpg
Un minor din Spania a devenit primul caz clinic de dependență de jocul video Fortnite din lume. 


Potrivit Digi24, adolescentul a stat internat timp de două luni în spital după ce a început să manifeste un comportament care l-a condus la autoizolare la domiciliu și la respingerea interacţiunilor sociale.


Minorul a fost spitalizat după ce a început să prezinte simptome de dependenţă comportamentală gravă de jocul video Fortnite, ce includea izolarea la domiciliu, respingerea interacţiunilor umane, refuzul de a apela la serviciile sanitare, lipsă de flexibilitate personală persistentă, interes slab faţă de cei din jur, sau lipsa altor activităţi.


Experţii sunt de părere că dependenţa de jocurile video acţionează ca o sublimare a unei nelinişti, provocate de pierderea unei persoane dragi, sau de anxietatea derivată dintr-o creştere a exigenţelor în contextul educaţional.

Tratamentul acordat minorului a inclus o colaborare atât cu el cât şi cu familia, iar rezultatele au demonstrat o scădere semnificativă a utilizării micilor ecrane (într-o primă fază după spitalizare doar sub supraveghere şi în prezenţa unui coleg pentru a impulsiona socializarea), precum şi o ameliorare a funcţionării personale şi sociale a pacientului



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4173 secunde