UE va urmări dacă instituțiile din Republica Moldova vor funcționa independent

100
UE va urmări dacă instituțiile din Republica Moldova vor funcționa independent - ue-1569416209.jpg

Articole recomandate

Uniunea Europeană va urmări dacă instituțiile din Republica Moldova vor funcționa în mod independent, a afirmat, marți seară, ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, menționând că subiectul independenței sistemului de justiție și a instituțiilor publice persistă în discuțiile cu liderii moldoveni, informează Radio Chișinău, citând portalul IPN.

În cadrul unei emisiuni la Jurnal TV, șeful misiunii UE în Republica Moldova a recomandat guvernului condus de premierul Maia Sandu să adopte cât mai rapid măsuri pentru reformarea justiției.

În acest context, Peter Michalko a amintit că UE a susținut și în trecut reformele în Republica Moldova, dar nu a putut să ofere atunci sprijinul financiar necesar pentru că nu existau rezultate. El a subliniat că susținerea Uniunii Europene va fi bazată pe criteriul eficienței, cu condiția ca rezultatele respectivelor reforme să fie palpabile.

Șeful delegației UE la Chișinău a spus că apreciază voința politică a noii guvernări pentru a progresa în schimbările promise. "Ceea ce noi vedem este voința și pași concreți spre reformarea justiției, o prioritate în îmbunătățirea mediului de afaceri, domeniu extrem de important pentru Republica Moldova pentru ca ea să poată utiliza toate șansele oferite de Acordul de asociere la UE", a afirmat Peter Michalko.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2544 secunde