Kolinda Grabar-Kitarovic:

"UE trebuie să rămână unită și să arate că poate fi un lider global"

232

Articole recomandate

Uniunea Europeană trebuie să rămână unită și să arate lumii că poate fi un lider global, a declarat, joi seară, președintele în exercițiu al Croației, Kolinda Grabar-Kitarovic, cu ocazia unei cine organizate la Zagreb pentru a marca lansarea președinției semestriale croate a Consiliului Uniunii Europene, informează agenția de presă HINA. 


Adresându-se membrilor noii Comisii Europene, condusă de Ursula von der Leyen, Grabar-Kitarovic a apreciat că agenda executivului comunitar până în 2024 este una ambițioasă, în contextul provocărilor multiple cu care se confruntă Europa. 
"Cred că prin cele patru priorități ale noastre putem crea cu adevărat o Europă mai bună, ajustată la cetățenii săi. Prin Europa care dezvoltă, conectează, protejează și este influentă la nivel mondial, vom susține dezvoltarea durabilă a UE, simultan soluționând problema presantă a provocărilor demografice. Vom pleda pentru coeziune și convergență, tratând chestiunea urgentă a schimbărilor climatice. Vom promova inițiativele care contribuie la transport, energie și conectivitatea digitală, de asemenea prin Inițiativa celor Trei Mări, consolidând în același timp securitatea cetățenilor noștri și având o abordare cuprinzătoare față de migrație. În fine, conștienți de puterea transformatoare a procesului de aderare, vom continua să sprijinim activ extinderea UE", a spus șefa statului croat la final de mandat. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 20 Decembrie 2019
Stire din Actual : BREXIT, un nou termen: 31 ianuarie 2020
Sâmbătă, 14 Decembrie 2019
Stire din Actual : Brexitul e inevitabil!
Pagina a fost generata in 0.3668 secunde