UE nu intenționează să impună restricții de călătorie în spațiul Schengen

199
UE nu intenționează să impună restricții de călătorie în spațiul Schengen - ue-1582581146.jpg

Articole recomandate

Comisia Europeană a anunțat, ieri, că Uniunea Europeană nu intenționează încă să ia în considerare suspendarea călătoriilor în spațiul Schengen fără frontiere după un focar de coronavirus în Italia, dar că pregătește planuri de urgență, informează Reuters.
Patru oameni au murit în nordul Italiei din cauza bolii și aproximativ 150 de cazuri au fost confirmate începând de vineri, făcând din Italia cea mai afectată țară din afara Asiei.


"În ceea ce privește diferite scenarii, cum ar fi o suspendare coordonată a Schengen-ului, nu vom ajunge aici pentru moment, dar lucrăm la diverse planuri de urgență", a declarat comisarul european pentru gestionarea crizelor Janez Lenarcic, într-o conferință de presă la Bruxelles.


Duminică noapte, Austria a suspendat circulația trenurilor în Alpi, spre Italia, pentru aproximativ patru ore înainte de a le reporni după ce doi călători au fost testați negativ pentru coronavirus.


Restricțiile de călătorie în zona Schengen ar trebui să fie proporționale și coordonate între statele UE, a declarat comisarul european pentru sănătate Stella Kyriakides. De asemenea, ar trebui să se bazeze pe dovezi științifice, a adăugat ea.
"Deocamdată, OMS nu a sfătuit să se impună restricții fie pentru călători, fie pentru comerț", a mai declarat Kyriakides jurnaliștilor luni, adăugând că o misiune a OMS se va deplasa marți în Italia pentru a evalua situația.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4699 secunde