UE își întărește prezența diplomatică în Golf printr-o reprezentanță în Kuweit

118
UE își întărește prezența diplomatică în Golf printr-o reprezentanță în Kuweit - ue-1563190640.jpg

Articole recomandate

Uniunea Europeană a deschis, duminică, o reprezentanță diplomatică în Kuweit, a treia sa reprezentanță în regiunea Golfului, întărindu-și astfel prezența într-un moment de puternice tensiuni în Orientul Mijlociu, informează AFP.

"În aceste vremuri de tensiuni internaționale și regionale, Kuweitul este o voce înțeleaptă și o forță de pace, ceea ce face din el partenerul nostru natural", a subliniat șefa diplomației europene Federica Mogherini, la învestirea noii delegații a UE în Kuweit.

Aceasta este a treia delegație a UE într-o țară din Golf, după cele din Riad, în 2004, și Abou Dhabi, în 2013.

"Acesta este un mesaj pentru toată regiunea: UE își sporește prezența și angajamentul în Orientul Mijlociu", a subliniat Mogherini în timpul ceremoniei, în prezența omologului său kuweitian, șeicul Sabah al-Khaled Al-Sabah. "Ceea ce se întâmplă în Golf este important pentru Europa și ceea ce se întâmplă în Europa este important pentru Golf", a pledat ea.

Regiunea Golfului este scena mai multor crize care amenințe să derapeze din cauza riscului de escaladare între Iran, pe de o parte, și SUA și aliații lor regionali, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, pe de altă parte.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4285 secunde