UE devine observator în cadrul organismului anticorupție al Consiliului Europei

124
UE devine observator în cadrul organismului anticorupție al Consiliului Europei - ue-1562846300.jpg

Articole recomandate

Comitetul de Miniștri care reprezintă cele 47 de state membre ale Consiliului Europei (CoE) a decis, miercuri, să accepte o solicitare a Uniunii Europene de a deveni observator în cadrul GRECO (Grupul Statelor Împotriva Corupției).

Secretarul general al CoE, Thorbjorn Jagland, a salutat decizia: "Este încă un bun exemplu de bună cooperare între Uniunea Europeană și Consiliul Europei. Lucrând împreună pentru a proteja statul de drept și a preveni corupția, acțiunile noastre vor fi mai eficiente și vor avea un mai mare impact".

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a afirmat că participarea Uniunii Europene la activitatea GRECO ca observator aduce mai aproape UE și CoE și "întărește eforturile noastre comune de a consolida statul de drept și lupta împotriva corupției în Europa". "Este un lucru foarte potrivit că acest lucru se întâmplă în anul în care GRECO celebrează a 20-a sa aniversare", a adăugat el.

GRECO este organismul anticorupție al CoE. Scopul său este să amelioreze capacitatea membrilor săi de a combate corupția, monitorizând respectarea de către aceștia a standardelor sale anticorupție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5656 secunde