UE cere încetarea focului în sud-estul Turciei

131
UE cere încetarea focului în sud-estul Turciei - uecereincetarea-1453737389.jpg

Articole recomandate

Șefa diplomației europene Federica Mogherini a făcut apel, ieri, la încetarea imediată a focului în sud-estul Turciei, aflată în mijlocul luptelor între forțele de securitate turce și rebelii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), relatează AFP și Reuters. "Facem apel la o încetare imediată a focului în sud-est", a declarat Mogherini la sfârșitul unei întrevederi cu oficiali turci la Ankara, adăugând că Uniunea Europeană "condamnă ferm toate formele de terorism".

Totodată, Federica Mogherini a afirmat că Uniunea Europeană trebuie să facă mai mult pentru a sprijini Turcia în eforturile sale de a găzdui un număr mare de refugiați.

Potrivit guvernului de la Ankara, aproape 3 milioane de refugiați, în majoritate sirieni, au intrat în Turcia.

Șefa diplomației europene a afirmat că suma de 3 miliarde de euro promise de Bruxelles Turciei pentru stoparea afluxului de migranți, în special refugiați sirieni, pe teritoriul său va fi disponibilă într-o perioadă de timp "rezonabilă".

"Discuțiile sunt încă în curs, am încredere în legătură cu faptul că banii promiși vor fi oferiți într-o perioadă de timp rezonabilă. Acești bani nu vor ajunge în mâinile Turciei, vor servi proiectelor pentru refugiați", a spus ea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2592 secunde