UE acordă 600 de milioane de euro pentru Republica Moldova

212
UE acordă 600 de milioane de euro pentru Republica Moldova - uevaacorda2-1622990914.jpg

Articole de la același autor

Republica Moldova urmează să primească un pachet de recuperare economică de 600 de milioane de euro, pe parcursul unei perioade de trei ani, un efort fără precedent din partea Comisiei Europene față de o țară care nu aparține de blocul european, relatează Euronews.

Comisia Europeană a anunțat că Moldova va primi sumele de bani între 2021 și 2024 pentru a-i folosi în vederea redresării economice după pandemia de coronavirus și pentru a promova investițiile în țară. Livrarea acestor bani este, însă, condiționată de reforme în domeniul judiciar și pentru combaterea corupției.

„Republica Moldova se află la o răscruce. Acest plan pentru redresarea economică a Moldovei reprezintă un efort fără precedent pentru a ajuta țara să își accentueze eforturile de reformă în interesul poporului”, a spus președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Banii europeni, care vor ajunge în Moldova sub formă de împrumuturi, granturi și investiții, sunt meniți să promoveze creșterea economică și sunt direcționați spre domenii precum tehnologie digitală, infrastructură și educație.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4336 secunde