Declarații șocante ale președintelui polonez

UE a subestimat capacitățile de șantaj ale Rusiei asupra Ucrainei!

75
UE a subestimat capacitățile  de șantaj ale Rusiei asupra Ucrainei! - ucraina-1385559528.jpg

Articole recomandate

Bruxelles-ul a subestimat capacitățile de șantaj ale Moscovei asupra Kievului, care au determinat Ucraina să suspende pregătirea Acordului de Asociere cu UE, a declarat, ieri, președintele polonez, Bronislaw Komorowski.

"Bruxelles-ul a comis o eroare de apreciere a fondului problemei în relațiile UE - Ucraina. Nu este vorba despre problema Iulia Timoșenko, ci despre politica de presiune și șantaj exercitată asupra Ucrainei de către vecinul său din Est", a apreciat președintele Bronislaw Komorowski, într-un interviu acordat cotidianului Gazeta Wyborcza.

Marți, premierul ucrainean Mikola Azarov a recunoscut pentru prima dată că Moscova a descurajat Kievul să semneze Acordul de Asociere cu UE în cadrul summitului Parteneriatului Estic, care va avea loc, zilele acestea, la Vilnius.

"Vom lucra la o reacție înțeleaptă și fermă a Uniunii Europene față de dictatul rus la adresa Ucrainei", a oferit asigurări șeful statului polonez.

Potrivit lui, "atitudinea fermă a președintelui Putin sporește șansele pentru o poziție omogenă a statelor membre UE și pentru o acțiune solidară în favoarea Ucrainei, după summitul de la Vilnius".

Komorowski urmează să efectueze o vizită în Ucraina, pe 2 decembrie.

Potrivit cotidianului polonez Gazeta Wyborcza, liderii europeni iau în calcul să adopte la summitul de la Vilnius o declarație care va avertiza Rusia în privința amestecului său în afacerile interne ale țărilor vecine.

Marți, președintele rus Vladimir Putin, aflat într-o vizită oficială în Italia, i-a îndemnat pe liderii europeni să înceteze "comentariile acide" referitoare la situația din Ucraina, apreciind că semnarea unui acord între această fostă republică sovietică și UE ar fi fost "o trădare majoră" a economiei ruse. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5032 secunde