Ucraina va trimite din nou nave militare în Marea Azov

261
Ucraina va trimite din nou nave militare  în Marea Azov - ucraina-1545314930.jpg

Articole recomandate

Ucraina va trimite din nou nave militare în porturile sale din Marea Azov, a declarat, miercuri, un oficial din domeniul securității, în pofida capturării de către Rusia a trei nave și a echipajelor lor în zonă luna trecută, relatează Reuters.

Ucraina și Rusia au relații tensionate după anexarea în 2014 a peninsulei Crimeea de către Moscova și conflictul din sud-estul Ucrainei dintre trupele ucrainene și separatiștii susținuți de Rusia, soldat cu peste 10.000 de morți.

Disputa s-a amplificat după ce Moscova a capturat, luna trecută, două nave mici și un remorcher, cu un echipaj total de 24 de marinari, în largul Crimeii, acuzându-le că au intrat în apele teritoriale ruse în timp ce se îndreptau spre Strâmtoarea Kerci din Marea Neagră.

SUA și Uniunea Europeană au cerut eliberarea marinarilor, iar președintele Donald Trump și-a anulat o întâlnire programată cu omologul rus Vladimir Putin, în semn de protest.

"Agresiunea rusă nu va pune capăt planurilor noastre de a crea un grup naval în Marea Azov", a declarat Oleksandr Turcinov, secretar al Consiliului pentru securitate națională și apărare al guvernului ucrainean, într-un interviu pentru filiala locală a BBC. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7188 secunde