Ucraina și Turcia își extind relațiile în domeniile militar și comercial

186
Ucraina și Turcia își extind relațiile în domeniile militar și comercial - ucraina-1580850379.jpg

Articole recomandate

Ucraina și Turcia încearcă să-și sporească schimburile comerciale, infrastructura de transporturi, diversificarea livrărilor de gaze și a ajutorului militar, a declarat, luni, președintele ucrainean Volodimir Zelenski, după întâlnirea cu omologul său turc Recep Tayyip Erdogan, aflat într-o vizită oficială la Kiev, potrivit agenției Ukrinform. 


"Avem un obiectiv ambițios să atingem schimburi comerciale de 10 miliarde de dolari", a afirmat Zelenski, într-o conferință de presă transmisă de biroul său de relații publice pe Facebook, subliniind că părțile au discutat și despre cooperarea privind investițiile și furnizarea de armament. 


Diversificarea aprovizionării cu gaze este de mare importanță pentru Ucraina, astfel încât părțile au abordat posibilitatea furnizării de gaze naturale din zona Mării Caspice prin gazoductul Trans-Anatolian Natural Gas Pipeline (TANAP). 


De asemenea, președintele ucrainean a afirmat că cele două părți au convenit să-și întărească cooperarea în domeniul transporturilor, în special transportul de containere și transportul cu feribotul. 


Potrivit lui Zelenski, Ucraina și Turcia "trebuie să joace un rol fundamental pe rutele de transport care vor lega Europa de Nord și de Est cu Orientul Mijlociu și Asia Centrală". 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4508 secunde