Ucraina / Peste 120 de polițiști au fost spitalizați în urma ciocnirilor violente din Kiev

Miercuri, 04 Decembrie 2013
84
Secretarul general al NATO a cerut guvernanților din Ucraina să respecte libertatea de exprimare și să nu folosească violența împotriva protestatarilor. În același timp, forțele speciale ale Ministerului ucrainean de Interne au fost trimise la Kiev pentru a păstră ordinea, transmite B1.ro.Toate acestea se întâmplă după ce Guvernul ucrainean a trecut testul moțiunii de cenzură. 
"Cerem Ucrainei, în calitate de președintă a OSCE, să respecte în totalitate angajamentele internaționale și să respecte drepturile la liberă exprimare. Îndemnăm guvernul să ia parte la un dialog și să demareze un proces de reformă", a declarat secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen.
Pe de altă parte, forțele speciale ale Ministerului de Externe ucrainean au fost mobilizate în zona manifestațiilor.
"Forțele speciale nu se ocupă de dispersarea manifestanților, ci sunt un «scut viu», adică au rolul de a asigura măsurile de ordine publică și o bună funcționare a instituțiilor de stat", a transmis Dimitri Șetinin, șeful departamentului juridic al forțelor speciale.
Peste 120 de polițiști sunt spitalizați în urma ciocnirilor violente din Kiev. În timp ce, moțiunea de neîncredere împotriva guvernului a eșuat iar premierul Mykola Azarov a anunțat că o delegație ucraineană va relua negocierile în privința Acordului de asociere cu Uniunea Europeană.Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2118 secunde