Ucraina, în pragul REVOLUȚIEI. Protestele s-au extins în toată țara

187
Ucraina, în pragul REVOLUȚIEI. Protestele s-au extins în toată țara - ucrainainpragul-1390830651.jpg

Articole recomandate

Mișcarea de protest din Ucraina, începută la Kiev, s-a extins în ultimele zile, 14 din cele 25 de administrații regionale fiind blocate de manifestanți. Protestatarii au blocat sedii ale instituțiilor publice în care se aflau guvernatori, în patru orașe din Ucraina, și au ocupat administrațiile regionale în alte zece localități, deseori reacționând cu violență la acțiunile forțelor de ordine, însărcinate cu protecția acestor instituții, informează Mediafax.
Deși aceste acțiuni de protest au loc, în special, în vestul Ucrainei, unde naționaliștii care susțin orientarea proeuropeană sunt foarte activi, blocarea principalelor instituții publice a avut loc și în alte regiuni ale țării.
 Mii de persoane au încercat să ocupe, duminică, administrația regiunii Zaporojie, în estul Ucrainei, păzită de sute de polițiști, potrivit unor imagini difuzate de posturi de televiziune ucrainene.
În regiunea Transcarpatia, în vestul Ucrainei, sute de protestatari au încercuit sediul administrației regionale și au ridicat baricade pentru a-i împiedica pe oficiali să-și desfășoare activitatea.
De asemenea, sute de persoane ostile puterii s-au adunat la Dnepropetrovsk, în estul Ucrainei, pentru a încerca să pătrundă în clădirea administrației locale, în timp ce polițiș-tii au ripostat folosind tunuri cu apă. Trei polițiști au fost răniți.
La Lvov, principalul oraș din vestul țării, manifestanții au ocupat sediului administrației, ridicând în fața acesteia baricade cu pneuri și saci de nisip. Guvernatorul regiunii și-a prezentat demisia, subliind totuși că a fost constrâns să facă acest lucru.
Administrațiile au fost, de asemenea, ocupate în regiuni-le Vinnița, Rovno, Ternopol, Hmelnițki, în vest, și Cernighiv, Poltava, în estul Ucrainei.
Mișcări de protest au loc la Jitomir, Cerkasî, Odesa, Nikolaiev, Lugansk, Harkov și Kirovograd.
Totodată, manifestanții adunați la Donețk au fost dispersați de forțele de ordine, iar administrația regională de la Kiev continuă să funționeze în regim normal.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3544 secunde