Turiştii dintr-o staţiune balneară au sunat la 112 după ce au observat produse petroliere în pârâul care traversează zona

Marţi, 14 Septembrie 2021, 18:37
125


Zeci de turişti au sunat speriați luni la 112, după ce un rezervor de combustibil de la un hotel s-a fisurat, iar produsele petroliere s-au infiltrat în pârâul care traversează stațiunea balneară Băile Felix.


Potrivit Antena3.ro, toată stațiunea a fost cuprinsă de un miros persistent care i-a determinat pe turişti să sune speriați la 112.


Conținutul rezervorului s-a scurs către un cămin de vizitare a apelor pluviale mai vechi, din zona terenului de baschet din staţiune, iar de acolo a trecut prin conducte către un alt cămin de vizitare de ape pluviale din zona hotelului, deversându-se de acolo direct în pârâul Hidişel, notează presa locală.


„Echipa de intervenţie a avut nevoie de mască cu oxigen pentru intrarea în porțiunea intubată a pârâului, atât de persistent era mirosul de produs petrolier", a spus sursei citate șefului Gărzii de Mediu Bihor, care a precizat că poluarea s-a estompat, însă doar temporar pentru că între timp după verificări s-au mai depistat şi alte surse de poluare cu fecale şi alte substanțe şi va fi organizat un control complex.


Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.2879 secunde