Turiste scandinave ucise în Maroc. Danemarca suspectează o execuție ISIS

368
Turiste scandinave ucise în Maroc. Danemarca suspectează o execuție ISIS - mgq0yte4owy3mzm1ywe2n2fmmwq1nmmz-1545312501.jpg

Articole recomandate

Serviciile secrete daneze au informat joi că Statul Islamic (ISIS) ar putea să fie responsabil pentru uciderea a două femei, una din Norvegia și cealaltă din Danemarca, în Munții Atlas din Maroc, scrie news.ro, care citează Reuters.


Cele două femei sunt Louisa Vesterager Jespersen (24 de ani) din Danemarca și Maren Ueland (28 de ani) din Norvegia, iar cadavrele lor au fost găsite luni într-o zonă izolată, în drum spre Toubkal, cel mai înalt vârf din nordul Africii, o destinație populară de alpinism.

"Avem indicii că uciderile ar fi putut fi motivate politic, fiind astfel vorba de un act terorist", a declarat Lars Lokke Rasmussen, prim-ministrul danez, la o conferință de presă.

Procurorul general din Maroc a informat miercuri că un suspect arestat în Marrakech face parte dintr-o grupare militantă, însă nu a numit organizația. Poliția din Maroc investighează imagini video de pe rețelele sociale care ar arăta momentul uciderii uneia dintre victime.

"Videoclipurile și investigațiile preliminare ale autorităților marocane sugerează faptul că crimele ar putea fi conectate cu Statul Islamic", se arată în comunicatul serviciilor secrete daneze, care au autentificat imaginile.

De altfel, bărbatul care a descoperit cele două trupuri neînsuflețite a declarat că una dintre victime a fost decapitată. 


"Am văzut cele două trupuri neînsuflețite înainte să ajungă oliția. Unul era lângă cort, altul înăuntru. Cel de afară fusese decapitat", a spus bărbatul care a cerut, pentru siguranța lui, ca identitatea să-i fie protejată, scrie Daily Mail.

Martorul a refuzat să mai ofere jurnaliștilor și alte detalii. Autoritățile nu au confirmat, dar nici nu au infirmat această informație.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3884 secunde