Turist chinez, primul deces în Europa din cauza coronavirusului

164
Turist chinez, primul deces în Europa din cauza coronavirusului - ddd-1581764856.jpg

Articole recomandate

Un turist chinez în vârstă de 80 de ani, infectat cu noul coronavirus și internat în Franța de la sfârșitul lunii ianuarie, a murit, primul deces din această cauză înregistrat în Europa, a anunțat sâmbătă ministrul francez al Sănătății, Agnes Buzyn, citat de Agerpres. Anterior, doar trei decese fuseseră raportate în afara Chinei continentale, în Filipine, Hong Kong și Japonia.

''Am fost informată aseară'' despre acest deces, a precizat Agnes Buzyn. Starea de sănătate a acestui pacient, internat la spitalul Bichat din Paris, ''s-a deteriorat rapid și de câteva zile se afla în stare critică'', a adăugat ministrul. Șase pacienți din cele unsprezece cazuri confirmate cu coronavirus în Franța rămân internați, iar starea lor de sănătate nu suscită îngrijorări, printre aceștia numărându-se cei cinci britanici infectați în Alpi, în timp ce patru sunt vindecați, a adăugat Buzyn.

Epidemia de pneumonie virală cu virusul Covid19, detectată în China în decembrie în provincia Hubei, a infectat peste 66.000 de persoane și a provocat decesul a peste 1.500 în țară. În afara Chinei continentale, aproape 600 de cazuri de contaminare au fost confirmate în aproximativ treizeci de țări și teritorii, inclusiv un prim caz anunțat vineri pe continentul african.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4456 secunde