Turcia va continua forajul din apele Ciprului, în pofida criticilor internaționale

202
Turcia va continua forajul din apele Ciprului, în pofida criticilor internaționale - turcia-1560793289.jpg

Articole recomandate

Președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că Turcia nu va opri forajul de explorare a gazelor naturale din apele Ciprului, în pofida apelurilor în acest sens din partea liderilor statelor din sudul Europei, transmite AFP. 


"Vom continua să forăm în zonele care ne aparțin", a declarat șeful statului turc la Istanbul, într-o alocuțiune televizată. "Cineva a dat un ordin. Se pare că vor aresta echipajul navei noastre. Nu o să iasă bine dacă faceți acest lucru", a avertizat Erdogan. 
Conform informațiilor apărute în presă, autoritățile cipriote au eliberat, săptămâna trecută, un mandat de arestare pentru membrii echipajului navei de foraj sub pavilion turc "Fatih". 


La încheierea unei întâlniri la nivel înalt a reprezentanților a șapte state din sudul Europei, desfășurată în capitala malteză La Valletta, vineri, a fost dată publicității o declarație comună în care Turcia este obligată să "își înceteze activitățile ilegale" în apele din zona economică exclusivă a Ciprului. "Dacă Turcia nu pune capăt actelor sale ilegale, vom cere UE să aibă în vedere măsuri potrivite", se arată în documentul oficial. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0271 secunde