Turcia și Libia ar putea desfășura activități de explorare comune în largul Ciprului

192
Turcia și Libia ar putea desfășura activități de explorare comune în largul Ciprului - turcia-1576012121.jpg

Articole recomandate

Turcia și Libia ar putea desfășura activități de explorare comune în largul Ciprului, într-o zonă cu importante zăcăminte gazeifere, a afirmat președintele tuc Recep Tayyip Erdogan, într-un interviu acordat televiziunii publice TRT, transmite AFP. 


Erdogan a amintit, în interviul difuzat luni, de acordul de cooperare militară și de securitate semnat la sfârșitul lunii trecute la Tripoli de țara sa și Libia, subliniind că acesta permite "extinderea la maximum a teritoriului asupra căruia au autoritate cele două state". 


O astfel de inițiativă ar irita însă Grecia, care a criticat acordul dintre Libia și Turcia, apreciind că acesta încalcă "dreptul maritim internațional și frontierele maritime ale unor insule grecești". Vineri, Grecia a anunțat expulzarea ambasadorului libian la Atena. 
Președintele turc a menționat în interviul citat că Turcia urmează să trimită o navă de foraj în Mediterana de est și și-ar putea extinde eforturile de explorare din Marea Neagră și din apele internaționale. 


În largul Ciprului operează deja mai multe nave turcești care caută petrol și gaz, subiect de tensiuni între Uniunea Europeană, în care acesta este membru, și Turcia, care a ocupat nordul insulei. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7825 secunde