X
X
Mai multe ştiri online:

Turcia respinge criticile statelor din Golf, invocând civilii uciși în Yemen

Ştire online publicată Vineri, 11 Octombrie 2019. Autor: Cuget Liber Online.
Șeful diplomației de la Ankara, Mevlut Cavusoglu, a respins, miercuri, cu fermitate criticile venite din partea statelor din Golf la adresa operațiunii sale din nord-estul Siriei, acuzând aceste țări că "au ucis și înfometat atâția civili în Yemen", informează AFP. 
"Ați ucis și înfometat atâția civili în Yemen. Cu ce drept vă opuneți acum acestei operațiuni?", a susținut Mevlut Cavusoglu, citat de agenția Anadolu, o reacție la criticile venite din partea Arabiei Saudite și a Emiratelor Arabe Unite. 


În declarația sa, ministrul turc al Afacerilor externe face referire la conflictul care sfâșie de patru ani Yemenul, soldat cu zeci de mii de persoane ucise, printre care numeroși civili. Atunci când vorbește despre situația din această țară, ONU o califică în mod regulat drept cea mai gravă criză umanitară de pe glob. 


Miercuri seară, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite au condamnat ofensiva lansată în cursul zilei de către Turcia împotriva milițiilor kurde din cadrul Unităților de protecție a poporului (YPG) din nord-estul Siriei. 


Ministrul saudit al Afacerilor externe a estimat că această agresiune "riscă să aibă repercusiuni negative asupra securității și stabilității regiunii și să submineze eforturile îndreptate împotriva grupării Stat Islamic". 
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.3308 secunde