Turcia respinge avertismentele SUA privind achiziția de rachete rusești

145
Turcia respinge avertismentele SUA privind achiziția de rachete rusești - turcia-1562846592.jpg

Articole recomandate

Turcia a respins, miercuri, un nou avertisment din partea Statelor Unite privind achiziția de rachete rusești, transmite Reuters.

"Solicităm părții americane să nu facă pași greșiți, care ar exclude diplomația și dialogul și ar dăuna relațiilor", a comunicat Ministerul de Externe de la Ankara.

Declarația a fost făcută la o zi după cel mai recent avertisment american referitor la sistemul de apărare antiaeriană S-400, vândut Turciei de Rusia. Conform unor oficiali turci, livrarea urmează să aibă loc săptămâna aceasta.

Marți, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat american, Morgan Ortagus, a afirmat că "Turcia s-ar expune la consecințe reale și negative dacă acceptă S-400".

Statele Unite consideră că rachetele rusești nu sunt compatibile cu echipamentele NATO și că există riscul ca operatorii ruși care îi vor instrui pe militarii turci pentru folosirea sistemelor S-400 să afle secrete tehnologice privind avioanele F-35. Turcia este parteneră a SUA atât în cadrul alianței nord-atlantice, cât și a programului de producție a aeronavelor de ultimă generație.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8777 secunde